| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
İLGİNÇ AĞAÇLARIN FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR
İLGİNÇ AĞAÇLARIN FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR
Manisa'da 11 yıl önce doğa fotoğrafçılığına merak salan bir vatandaş, ilginç görünümlü ağaçların fotoğraflarını çekerek, bu alanda Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.
Fotoğraf Sanat Federasyonu Üyesi İrfan Yurtbahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağaçlar ile insanlar arasında bir iletişim olduğuna inandığını, bu iletişimi fotoğraflarla ispatlamaya çalıştığını ifade etti.

Merkezi İstanbul'da bulunan bir ilaç firmasının Manisa bayiliğinde tıbbi tanıtım sorumlusu olarak görev yaptığını ve boş zamanlarını fotoğraf çekerek değerlendirdiğini anlatan Yurtbahar, şunları kaydetti: "10 yıl önce doğa fotoğrafçılığına merak saldım. Daha sonra detaya inip değişik şekillerdeki ağaçları fotoğraflamaya başladım. Ağaçlar ile insanlar arasında bir iletişim olduğuna inanıyorum. Bunu da Türkiye'de ilk kez fotoğraflayan, bu alanda çalışma yürüten tek kişi benim. Ağaçları sanatsal öğe olarak kullanıp algıda seçicilik meydana getirerek, farkındalık oluşturma gayreti içindeyim. Çektiğim fotoğraflarla toplumda ağaç okuma sanatını oluşturmaya çalışıyorum. İnsanların doğaya olan bakış açısını değiştirerek, doğaya olan saygıyı artırmayı planlıyor ve doğanın korunması gerektiğini aşılıyorum."

Bu çalışmasını sosyal bir sorumluluk projesi olarak üstlendiğini dile getiren Yurtbahar, bu kapsamda dendrolojiyi (Ağaç Bilimi) yakından incelediğini, insanlar ve bitkiler arasındaki iletişimle ilgili bir kitap yazdığını söyledi.Evli ve 1 çocuk babası olan 41 yaşındaki İrfan Yurtbahar, birçok fotoğraf yarışmasında ödüller kazandığını, Tema Vakfı'na bağışladığı bazı eserlerinin okullar ve çeşitli alışveriş merkezlerinde zaman zaman sergilendiğini anlattı.

Kategori : Kültür Sanat
Tarih : 6/8/2013 22:14
Hit : 1192




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 29

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I