| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SARIGÖL PROTOKOLÜNDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
SARIGÖL PROTOKOLÜNDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
Sarıgöl Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Ömer Karcı ve beraberindeki heyet, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'a nezaket ziyaretinde bulundu.
Kaymakam Kıyıcı, Vali Savaş'a 'hoş geldiniz' diyerek başladığı konuşmasında, görevinde başarı diledi. Sarıgöl'de don ve dolu nedeniyle bağlarda meydana gelen zararı anlatan Kıyıcı, "Toplam arazimiz 81 bin dekar. 2013 yılı Mayıs ayındaki zararımız 34 bin 183 dekar. En son iki gün önce olan doludan ise 2 bin civarında. Toplamda 36 bin dekar arazimizde hasar meydana geldi. Çanakçı, Sığırtmaçlı ve Tırazlar'da yüzde 100 zararımız var. Yaklaşık yüzde 10 civarındaki çiftçimizin sigortası var, diğerlerinin ise yok" dedi.

Üreticinin zararının önlenmesi için TARSİM'le görüştüklerini ve raporlarını çıkartmalarını istediklerini söyleyen Kıyıcı, üreticinin tarım sigortası yaptırmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Amacımız üreticilerimizin daha fazla sigorta yaptırmasını sağlamak" diye konuştu.

Vali Savaş da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tarım sigortasının önemine değindi. Savaş, "Bu yılki tecrübeyi vatandaşın iyi değerlendirip bundan sonra sigorta konusuna daha ciddi eğilmesi lazım. Devletin katkısı sonucunda sigorta primi cüzi bir miktar oluyor. Tarım sigorta bedeli, araç sahibi olan kişinin zorunlu olarak yaptırdığı sigorta bedelinden daha düşük. Çiftçi sigorta yaptırarak ekmek teknesini muhafaza altına almış oluyor. Olmuş olan bir afeti biz nasıl bir yarara dönüştürürüz, nasıl bir sonuç çıkarırız bunu düşünmek lazım" dedi.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 6/14/2013 22:18
Hit : 2459




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 65

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I