| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
GÖRDES'TE "ENGELLİ HAKLARI" KONULU KONFERANS
GÖRDES'TE
Gördes İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının hazırladığı "Engelsiz Engelliler" projesi kapsamında "Engelli Hakları" konulu konferans düzenlendi.
Belediye Kültür Sarayı Mümin Sarıoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliği Gördes Kaymakamı T. Hakan Bilgin, İlçe Jandarma Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Adil Çiçek, Belediye Başkan Vekili Raşit Çakır, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Murat Özcan Gültekin ve Mahmut Candanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tufan Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Güngör Akyol, Huzurevi Müdürü Recep Demir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Davut Akyol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

Açılış Konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Candanoğlu, kurumda engellilere yönelik olarak 14 yıldan beri hizmet verdiğini belirterek, "Benim görevim engellilerin işlerini yürütmek. Tabiî ki engelli haklarını temel insan haklarından ayrı tutmamız mümkün değil. Dolayısıyla temel insan hakları içerisinde olan onurlu bir yaşam sürme, sağlıklı bir çevrede yaşama, sağlık hizmetlerine ulaşabilme, barınma, eğitim gibi tüm bu hizmetlerden yaralanma hakları bir bütündür" dedi.

Manisa genelinde 7 bin 500 engelliye evde bakım ve yardım hizmeti verildiğini kaydeden Mahmut Candanoğlu, bunu sağlamanın sosyal devletin görevi olduğunu vurguladı. Candanoğlu, Soma, Akhisar ve Kula'da engelli rehabilitasyon merkezlerinin bulunduğunu, ayrıca 2013 itibariyle 5-6 kişilik umut evleri de açılmaya başlandığını ifade etti.

Kaymakam Bilgin'in katılımcılara teşekkür belgesi vermesiyle konferans sona erdi.

Kategori : Güncel
Tarih : 6/22/2013 20:41
Hit : 2802




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 193

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I