| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
BAKAN YILMAZ: "HÜKÜMETİN ARKASINDA MİLLET VAR"
BAKAN YILMAZ:
Mıdıklı köyü köprüsü temel atma töreni için helikopterle Manisa'nın Selendi ilçesine gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak kaymakamlığı ziyaret ederek, Kaymakam Yasin Ortakcı'dan ilçe hakkında bilgi aldı.
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Selendi Çayı üzerine yapılacak olan köprü inşaat alanına geçti. Törende konuşan Bakan Yılmaz, hükümetin mayıs ayında çok önemli icraatlar ve yatırımlara imza attığını belirterek, "Hükümetimiz büyük projeleri yaparken küçük projeleri ihmal etmiyor, ikisini aynı anda yapmaya çalışıyor. Mayıs ayında mega diyebileceğimiz büyük projelerimiz hayata geçti. 100 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük hava limanlarından birinin ihalesi yapıldı. 46 milyar dolarlık projeyi bütçemizden tek kuruş harcamadan kamu özel ortaklığıyla ihale ettik. Aynı ay içinde yine aynı şekilde kamu özel ortaklığıyla İstanbul'a 3. köprünün temeli atıldı. Mayıs ayında nükleer santrallerde anlaşmaya vardık, 20 milyar doları aşkın bir projenin anlaşmasını yaptık. IMF'ye borcun son taksitini ödedik, borcumuz kalmadı. Aynı ay içerisinde Türkiye'nin kredi notu artırıldı, faizler, enflasyon çok düşük seviyelere indi" dedi.

"Bütün bu güzelliklerin yaşandığı ayda ülkenin huzurunu kaçırmak isteyenler var. Türkiye'nin uluslararası itibarına gölge düşürmek isteyenlere en güzel cevabı yine millet verdi? diyen Yılmaz, ?AK Parti, bu mega projeleri yürütürken, mikro projeleri de unutmadı. İstanbul'a 3. köprü yapıyoruz. Bu büyük bir proje. Büyük projeleri yaparken küçük projeleri unutmuyoruz. İşte bunlardan bir tanesi Selendi Mıdıklı Köprüsü. 7 mahalle ile 2 köyü ilçeye bağlayacak. Yıllardır yapılmayan hizmetin temelini atıyoruz. Çünkü ülkede büyük bir hükümet var. Bu hükümetin arkasında da sizler, yani millet var. Hükümet sahipsiz değil" diye konuştu.

Köy Muhtarı Yıldıray Akkuzu ise yaptığı konuşmada, "60 yıldır beklediğimiz köprünün yapılması için beklenen günü bugün yaşıyoruz" dedi. Muhtar Akkuzu'nun bir de köy konağı istemesi üzerine yetkililerden olumlu yanıt geldi.

Bakan Yılmaz, daha sonra katılımcılarla birlikte butona basarak köprünün ilk harcını attı. Bakan Yılmaz ve milletvekilleri parti teşkilatını ziyaret ettikten sonra helikopterle Ankara'ya hareket etti. Törene AK Parti Manisa milletvekilleri MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı, İlçe Belediye Başkanı Nurullah Savaş, AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Akcan, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, daire müdürleri de katıldı.

Kategori : Siyaset
Tarih : 6/22/2013 23:23
Hit : 2757




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 101

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I