| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ISPARTA KAYISISI İHRAÇ EDİLİYOR
ISPARTA KAYISISI İHRAÇ EDİLİYOR
Çilek ile adını duyuran ve birçok dış ülkeye çilek ihracatı yapan Köprübaşı ilçesi, çilek harici ürün ihracatı da gerçekleştirmeye başladı.
İlçede işletmesi bulunan çilek ihracatı yapan bir yaş meyve sebze firması tarafından Salihli'den kiraz, Isparta'dan kayısı alınarak işletmede işlenip dış ülkelere özellikle Rusya Federasyonu'na gönderiliyor. Bu durum ilçe için yaş meyve ihracatında bir kapı daha oluşturdu.

Adını yetiştirdiği kaliteli çileklerle duyuran Köprübaşı'ndan çilek ihracatı devam ediyor. Önceki yıllarda ihracat için çilek alımı haziran ayında biterken bu yıl sezon henüz sona ermedi. Devam eden çilek ihracatı sayesinde firma diğer başka bölgelerden ürünleri de Köprübaşı'na getirerek burada işleyip paketleyerek ihracata gönderiyor.

Bu yıl ilçede 26 Nisan'da başlayan taze çilek ihracatının yanında ilçe dışından gelen kiraz ve kayısı ile birlikte toplam 61 partinin 57'si Rusya Federasyonu 4'ü Moldova'ya ihraç edildi. İlçede bulunan yaş meyve-sebze işleme, paketleme tesisinde hazırlanan her partiden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce numune alınıyor ve zirai ilaç kalıntısı analizi için numuneler Alaşehir'de bulunan özel gıda kontrol laboratuarlarına gönderiliyor. Analiz sonucu Rusya Federasyonu MRL değerlerine (maksimum zirai ilaç kalıntı limiti) uygun çıkan partiler için Gıda Sağlık Sertifikası düzenleniyor.

Yetkililerden alınan bilgilere göre; 1 Temmuz 2013 tarihi itibari ile bu yıl Köprübaşı'ndan ihraç edilen ürünler 763.440 kg çilek, 104.750 kg kiraz ve 23.040 kg kayısı Rusya Federasyonu'na 50.520 kg çilek ve 6.480 kg kiraz Moldova'ya şeklinde gerçekleşti. Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Zafer Mergen, yaş meyve sebze konusunda ihracata yönelik olarak çalışan firma ve işletmeleri Köprübaşı'nda yatırım yapmaya davet ederek onlara her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Bir firma ile başlayan bu yatırımların giderek artacağına inandıklarını kaydeden Başkan Mergen, Köprübaşı'nın yatırım için elverişli olduğunu söyledi.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 7/2/2013 21:55
Hit : 2613




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 34

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I