| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ÇİFTÇİYE DOLANDIRICILIK UYARISI
ÇİFTÇİYE DOLANDIRICILIK UYARISI
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanlığı, hasat ettiği ürününü satacak çiftçilerin mağdur olmamaları için satış yapacağı tüccar ya da komisyoncu hakkında Ziraat Odası'ndan bilgi alabileceklerini duyurdu.
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, önümüzdeki günlerde ilçede yetişen domates, biber, kavun ve karpuz gibi ürünlerin hasadına başlanacağını, hasatla birlikte ürün satışlarının da başlayacağını belirtti. Geçtiğimiz yıllarda ilçede bazı dolandırıcılık olayları yaşandığını, birçok üreticinin sattığı ürünün parasını alamadığını ifade eden Okur, bu yıl bu tür olaylarla karşılaşmamak için üreticilerin alması gereken tedbirleri anlattı.

Çiftçilerin her şeyden önce ürünün peşin satmaya çalışmasını tavsiye eden Okur, şöyle dedi; "İlçemizde herhangi bir firmayla sözleşmeli üretim yapmayıp, serbest üretim yapan çiftçilerimiz ürününü satacağı tüccarı iyi araştırmalı, çiftçilerimiz, tanımadığı, bilmediği kişiye veresiye mal vermesin. Bu konuda bizden yardım alabilirler. Ziraat Odasını arayıp, tüccarın geçmişi ve güvenilirliği konusunda bilgi isteyebilirler. Biz o tüccar hakkında ilgili kamu kurumlarından gerekli bilgileri alıp üreticiyi aydınlatabiliriz. Çiftçilerimizin bize danışmadan hareket etmemelerini öneriyoruz."

Kategori : Güncel
Tarih : 7/4/2013 22:58
Hit : 2337




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 230

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I