| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
RUS UYRUKLU SALİKOVA, MÜSLÜMAN OLDU
RUS UYRUKLU SALİKOVA, MÜSLÜMAN OLDU
Salihli ilçesinde, Rus uyruklu Olesya Salikova (27), Müslüman oldu. Kelime-i şahadet getiren Salikova 'Melisa' adını aldı.
Salihli Kardelen Derneği kahvaltı salonunda gerçekleştirilen törende, Salihli İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç'ın İslamiyet ve Müslümanlık hakkında bilgi aktarmasının ardından şahitlerin huzurunda Kelime-i şahadet getiren Olesya, bundan sonraki yaşantısında 'Melisa' adını kullanacağını beyan ederek Müslüman oldu.

KUR'AN-I DAHA ÖNCE RUSÇA MEALİNDEN OKUMUŞTUM

Salihli'de ailesiyle birlikte yaşayan ve Türkçe konuşan Melisa, Hıristiyan ve Ortodoks olduğunu belirterek, "İslamiyeti 5 yıldır araştırıyordum. Ben daha önce Rusça mealinden Kur'an-ı Kerim'i okumuştum. İçimden gelerek Müslüman olmayı tercih ettim. İslamiyet bana çok yakın geldi. Çok mutluyum" dedi.

Melisa'nın bugün oruç tuttuğu belirtildi. Melisa'ya Kur'an-ı Kerim ve İslam tarihini konu alan kitaplar hediye eden Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç, şöyle konuştu: "Kendisi Rus vatandaşı olup ilçemizde ikamet eden kardeşimiz yaklaşık 5 yıldır İslam dini hakkında araştırma yaptığını söyledi. Daha önce İncil ve Kur'an-ı Kerim'in Rusça mealini okuduğunu ve Kur'an-ı Kerimi okuduktan sonra büyük bir etki altında kaldığını ve iç dünyasında apayrı güzellikler yaşadığını ifade etti. Olesya isimli kardeşimiz Kelime-i şahadet getirerek Melisa ismini alıp Müslüman oldu. Kardeşimizi tebrik ediyorum. Yeni hayatında İslam'la, imanla, güzelliklerle, mutluluklarla dolu hem dünya hem de ahiret hayatında huzurlu ve mutlu olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum."

Kategori : Güncel
Tarih : 7/10/2013 16:58
Hit : 1605




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 91

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I