| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ÜZÜM ALTIN YILINI YAŞIYOR
ÜZÜM ALTIN YILINI YAŞIYOR
Sarıgöl ve çevresinde yetiştirilmekte olan Sultaniye üzümünün kilogram fiyatının beş lira olması üzüm üreticisini sevindirdi.
Bu yıl üzüm rekoltesinin düşük olması ve kuru üzüm taleplerinin fazla olması, kuru üzüm fiyatlarının artmasına neden oldu. Üreticilerin sergilere attıkları kuru üzümleri 12-15 gün arası kuruttuktan sonra toplama işlemlerine başladığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Bu yıl, üzüm sezonu başında dolu felaketi oldu. Zararımız çok. 2012 yılında 240 bin ton yaş sultaniye üzüm rekoltemiz olmuştu. Bu yıl ise dolu zararından 140 bin yaş Sultaniye üzüm rekoltemiz oldu. Bu üzümlerin yüzde 65'i yaş olarak yurt içinde ve yurt dışında tüketilmektedir. Geriye kalan yüzde 35'lik kısmı kurutmalık ve sumalık (şaraplık) olarak değerlendirilmektedir." dedi.

Ülgen, dört kilo yaş sultaniye üzümünden bir kilo kuru üzüm elde edildiğini belirterek, "Kuru üzümde ve yaş üzümlerde altın yıl yaşanmaktadır. Tabiri caizse bir avuç kuru üzüm beş liraya geliyor. Sarıgöl Ovası'nda üzüm üreticileri, bağlarındaki kuru üzüm sergilerinin başında kalıyorlar. Sabahlara kadar üzümlerini bekliyorlar. Üreticiler haklı, bir avuç kuru üzüm beş lira olunca mutlaka koruyacaklar." dedi.

Kuru üzüm satışlarında üreticilerin erken davranmamaları konusunda uyarılarda bulunan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Üzümde rekolte düşüklüğünden altın yılı yaşanmakta. Kuru üzümde fiyatlar ilerleyen günlerde yükseleceğini tahmin etmekteyiz. Bu nedenle üreticilerimiz ellerindeki kuru üzümleri satmasınlar. İhtiyacı kadarını satarak işlerini görsünler. Kuru üzümün fiyatının 6 TL'ye ulaşacağını tahmin etmekteyiz." diye konuştu.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 9/15/2013 18:07
Hit : 2798




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 274

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I