| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
4 YILLIK TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILACAK
4 YILLIK TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILACAK
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
Törene Vali Abdurrahman Savaş'ın yanı sıra Celal Bayar Üniversitesi Rektörü (CBÜ) Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, hayırsever işadamı İsmail Akçura ve eşi Nihal Akçura, okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

CBÜ Rektörü Pakdemirli CBÜ İşletme Fakültesi altında 4 yıllık Turizm İşletmeciliği bölümü ile 2 yıllık turizm ve otelcilik bölümleri açmayı planladıklarını bildirdi.

Vali Savaş açılışta yaptığı konuşmada, "2013-2014 yeni öğretim yılını bugün açıyoruz. Hem ilimize hem de Ülkemize hayırlı olsun. Bugün aynı zamanda ilköğretim haftası olarak kutlanmaktadır. Eğitimin de pek çok diğer konularda olduğu gibi üzerine oturduğu birden çok unsur var. Bunların en fazla göze çarpanı fiziki yapı. İyi bir eğitim kurumu tesis etmelisiniz ki bunun içinde geleceğe hazırlayacağınız bir takım bilgi, beceri, donanım kazandıracağınız gelecek kuşaklarınızı onun içinde eğitebilesiniz. Bu fiziki mekan aynı zamanda binayı ifade ettiği gibi eğitim araç gereçlerini de ifade etmektedir. Eğitim öğretimin en temel unsuru olarak öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz, eğitim kavramının başarısını ortaya koyan değerli çocuklarımız gelmektedir. Bu üç unsurun en mükemmelinin yakalandığını ben bu tesiste görüyorum. Artık bundan sonra fiziki mekan araç gereç itibarı ile gerekli olan unsurlar hazırlanmış ve eğitimin kalitesini yükseltmek için gereğini sağlamaya hazır kol kanat germiş çok değerli Akçura ailesi de okulun hamisi konumunda. Hizmet sektörü, ülkemizde ve dünyada hızla gelişirken eleman ihtiyacı en çok hissedilen meslek dallarından birindir. Bu okulun kendisini iyi yetiştiren, kendilerine sunulan eğitim imkanlarını en iyi şekilde kullanan çocuklarımız bir bakıma iş garantili olarak mezun oluyorlar. Çocuklarımızın kendilerine sunulan imkanları öğretmenlerinin verdiği bilgiyi azami seviyede alıp kendilerini iyi yetiştirip üst hedefler belirlemeye açık olması lazım. Biz her ne iş yaparsak yapalım yeni bilgileri, yeni teknikleri kullanmaya, öğrenmeye, yeni gelişmeleri takip etmeye hazır olmalıyız" diye konuştu.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli konuşmasında "Eğitime yaptıkları katkılardan dolayı Sayın İsmail Akçura beyefendiye ve eşlerine çok teşekkür ediyoruz. Bu branşın devamı olarak üniversitemizde bazı faaliyetler düşünüyoruz. Yeni kurulan İşletme Fakültemizin altında Turizm İşletmeciliği bölümünü faaliyete geçirmek istiyoruz. İnşallah sizler mezun olduğunuzda Manisa'da da bir alternatif olarak turizm işletmeciliği bölümü 4 yıllık olarak bulunacak. Bunun haricinde iki yıllık turizm ve otelcilik ile ilgili bölümler açmayı da planlıyoruz. Turizmde Türkiye'de genel bir akademisyen yetersizliği var. Buradaki öğrencilerimizden bir isteğim var. Bir kısmı kendilerini akademisyenliğe göre hazırlasınlar. Yeni öğrencilerimizi yeni nesiller yetiştirsinler" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da, konuşmasında "2013-2014 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde 18 milyon öğrencimiz bu heyecanı sizlerle beraber yaşıyor. İlimizde 255 bin öğrenci, 13 bin kadrolu, 2 bin ücretli öğretmenimiz bugün işbaşı yapmaktadır. Bizler mesleki eğitime önem vermeye çalışıyoruz. Türkiye genelinde Bakanlığımızın hedefi, stratejik olarak yüzde 60 civarında mesleki eğitim oranını tutturmaktır. İlimizde bu oranı şu anda tutturmuş durumdayız. Bu da mesleki açıdan, sanayi açıdan gelişmişliğini göstermektedir" dedi.

Okula adını veren hayırsever işadamı İsmail Akçura'nın eşi Nihal Akçura da konuşmasında 2013-2014 eğitim yılının çok başarılı bir yıl olacağına inandığını belirterek, öğrencilerin en güzel ve iyi yerlere gelmeleri temennisinde bulundu.

Okul Müdürü Muzaffer Şaşmaz ise, 2013-2014 eğitim-öğretim yılını başlamanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, okulun eğitim imkanları ve kalitesi açısından ülkenin sayılı okullarından biri konumunda olduğunu söyledi.

Müdür Şaşmaz öğrencilere de seslenerek, "Okulumuz, açıldığı günden bugüne değin hızla büyüyen, gelişen bir okuldur. Adı başarılarla özdeşleşmiş, herkesin eğitim almak istediği bir eğitim ve öğretim yuvası haline gelmiştir. Ancak, bu başarıları yeterli görmek geride kalmak demektir, kaybetmek demektir. Bu okula mensup olma bilincine varmanız gerekmektedir. Bu okulda başarısızlığa, tembelliğe, boş vermişliğe yer olmadığını bilmelisiniz. Bu okulda okumak isteyip de okuyamayan binlerce öğrenci yerinde şu anda olmanızın sizin için ne büyük şans olduğunu, geleceğiniz için ne büyük imkanlar yarattığını idrak etmeniz gerekiyor. Sizler için geriye dönüş yok. Bugün anneleriniz ve
babalarınız ne ümitlerle burada sizlerin yanında. Ailelerinizin, okulunuzun ve milletin sizden beklediği başarılı olmanız, çalışkan olmanız, dünya milletlerine önder olmanızdır" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, törene katılanlara lokma ikramında bulunuldu.





Kategori : Eğitim
Tarih : 9/17/2013 08:48
Hit : 2477




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 215

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I