| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
3 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ UYARILARI
3 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ UYARILARI
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Köprübaşı Devlet hastanesi Baş hekimi doktor Aydın Atılmış basın açıklaması yaparak, hareketsiz yaşamın dünya genelinde gittikçe ilerleyerek bir yaşam biçimi haline geldiğini vurguladı.
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Köprübaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Aydın Atılmış öncülüğünde Köprübaşı Emniyet amiri Erkan Beziklioğlu, İlce Milli Eğitim Müdürü Mehmet Öztürk ve halkın katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Başhekim Atılmış yaptığı acıklamda, "Hareketsiz yaşamın dünya genelinde gittikçe ilerleyerek bir yaşam biçimi haline gelmiştir. Sağlık Bakanlığımız "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması" raporu yayımlamış ve ülkemizde bireylerin yüzde 71.9'unun hareketsiz yaşadığının ortaya çıktığını tesbit etmişti. 6-11 yaş grubu çocuklarımızın yüzde 58.4'ü düzenli (günde 30 dakika veya daha fazla süre ile) olarak egzersiz yapmamaktadır. Bu yaş grubunda TV, bilgisayar, internet, ev ödevi, ders çalışma için hareketsiz geçirilen ortalama süre günde 6 saattir. Bununla birlikte ülkemizde obezite, diyabet ve kalp damar hastalıklarında da artış bulunmaktadır. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel inaktivite (hareketsizlik), dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Fiziksel inaktivite (hareketsizlik) obezitenin ana nedenlerinden birisidir. Ayrıca meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 21-25'inin, diyabetin yüzde 27'sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30'unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir" dedi.

Başhekim Atılmış, açıklamasında, "Fiziksel aktivite kalp ritminin düzenlenmesi, kan basıncının düzenlenmesi, yüksek kan kolesterol ve trigliserit düzeylerini düşürür, insülin aktivitesinin kontrolü ve kan şekerinin düzenlenmesi, kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar. Bu nedenle yetişkinlerin haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. 5-17 yaş grubu için ise kardiovasküler hastalıklar, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasının sağlanmasında günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.



Kategori : Sağlık
Tarih : 10/4/2013 07:57
Hit : 2974




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 238

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I