| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SOMA'YA KATLI MODERN PAZARYERİ
SOMA'YA KATLI MODERN PAZARYERİ
Soma Belediyesi otogardan boşalacak yere katlı pazaryeri yapmaya hazırlanıyor.
Başkan Hasan Ergene muhtarlarla yaptığı aylık olağan toplantıda pazaryeri ile ilgili olarak hazırlanan ilk taslak projeyi muhtarlarla paylaştı. Mevcut otogarın yeni yerine taşınmasıyla başlayacak katlı pazaryeri ilk taslak projesiyle Soma'ya yakışan modern bir alışveriş merkezini andırıyor.

İŞTE PROJENİN DETAYLARI

Belediye Başkanı Hasan Ergene, projenin hayata geçirilmesi sırasında hiçkimsenin mağdur edilmeyeceğini belirterek, pazaryerinin de inşaat bitinceye kadar aynı yerde olacağını açıkladı.

Başkan Ergene, Naciye Evren Okulu karşısındaki mevcut Pazaryeri'nin yeşil alan olacağını dile getirdi ve "Hazineye ait olan burasını yeşil alan olarak düzenleyeceğiz. Köylü pazarı olarak kullanılan pazar yerinin de Naciye Evren İlköğretim Okulu'na bahçe olarak verilecek" dedi.

Projenin ayrıntıları hakkında bilgiler veren Başkan Ergene, şunları söyledi: "Halkımıza katlı pazaryerimiz bodrum, zemin + 2 kat olarak düşünülüyor. İkinci kat üstünde ise çelik konsriksiyon çatı düşünülüyor. Katlar arasında geçişler yük asansörleri ve 4 tane yürüyen bant olarak düşünülüyor. Vatandaşlarımız Hürriyet Bulvarında dönercilerin bulunduğu yerden kot farkından yararlanarak pazaryeri bodrum katına otoparka aracını park ederek oradan pazar çantasını alarak yürüyen bantlarla birlikte zemin katta açıkta satılması uygun olmayan gıda maddelerini yani balık, süt ürünlerinin pazarlanabileceği küçük işyerlerini görecek. Üst katında sebze ve bir üstünde ise giyim ve tuhafiye pazarını gezebilecek. Parkın üzerinde bulunan Yıldırım Beyazıt Caddesi'nin bulunduğu yerde de otopark alanı oluşuyor. Burada pazarcılar araçlarını ve mallarını indirip girip çıkmasını planlıyoruz. Pazaryeri her gün açık olacak. Ferah bir mekan olacak. Detay çalışmalarımız devam ediyor. Genelde vatandaşımız şehir içinde istiyor pazaryerini. İnşaat esnasında pazaryeri kaldırılmayacağı için inşaat bitene kadar eski yerinde hizmete devam edecek. Tamamlandığında da hiç bir esnafımız dışarıda kalmayacak şekilde ve onlara da ayrı bir külfet ve maliyet getirmeden belediye imkanları ile yapacağız. Hiç kimse mağdur edilmeyecek. İşyeri olan işyerlerine tezgahları olan ise tezgahları ile buraya taşınacak. Soma esnafına öncelik tanınacak. Köylülerimiz için yer olacak. Haftanın sadece bir gününü köylülerimize ayırabiliriz. Toplamda 10 dönümlük olan alanın üzerine yapılacak olan katlı pazaryerimiz 6000 metrekareye yakın olacak. Bodrumda tam 10 dönümü kullanıyoruz. Zemin katında ise boşluk bırakılacak ve kenar bölümleri yeşil alan olacak. Aperatif satışını yapan Hürriyet Bulvarı kısmında kalan yerler ise Bülent Ecevit Parkına doğru kaydırılacak."



Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 10/6/2013 19:50
Hit : 3034




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 47

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I