| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
JEOPARK BİRLİĞİ'NİN MERKEZİ KULA OLACAK
JEOPARK BİRLİĞİ'NİN MERKEZİ KULA OLACAK
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi ortaklığında daha önce yapılan protokolle kurulan Jeopark Belediyeler Birliği'nin merkezi Kula Belediyesi oldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle kurulan Jeopark Belediyeler Birliği'nin tüzüğü, Mart ayı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylamaya sunulacak. Hazırlanan tüzük çalışmasında jeoparkın merkezinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün?ün destekleriyle Kula Belediyesi olacağını belirten Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, "Kula Jeoparkı, 2013 yılında UNESCO belgesi alarak, tescilli bir alan haline getirildi. Dolayısıyla buranın yönetimiyle ilgili, tüzüğü ve çalışma şekliyle ilgili bir tüzük hazırlanması gündeme geldi. Daha önce Kula Jeoparkı'nın uzantısı olan Salihli bölgesine de girdiği için volkanik arazinin Adala Kanyonu'nun tariflendiği alanlar da dahil. Dolayısıyla böyle bir protokolde Salihli Belediyesi, Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yaklaşık 3 ay önce bir protokol yapıldı. Bu protokolden sonra da tüzük çalışmalarına başlandı. Tüzük çalışmaları hazırlandı ve meclise sunuldu. Yarın yeniden 
meclise gelip, tüzüğün oylanmasına karar verilecek" dedi.

Tüzük Avrupa'da temsil için de önem taşıyor

Tüzüğün çalışma merkezi, belediyelerin ödenek ayırması, çalışma prensipleri ve üyelerin belirlenmesi gibi tüm konuların tüzükte yer aldığını belirten Açıkdil, "Tüzükte Jeopark Belediyeler Birliği'nin merkezi Kula Belediyesi olacak. 3 belediye de bütçelerindeki pay oranıyla Jeopark Belediyeler Birliği tüzüğüne ödenek ayıracaklar. Bundan sonraki Manisa dışında yapılacak jeopark çalışmalarında da bu birliğe dahil olmak isteyen belediyeler, alanlar, bölgeler bu birlik tüzüğünün oylamasıyla, kararıyla birliğe dahil olabilecekler. Sadece Türkiye'de değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de jeoparkla ilgili çalışmalar var. Kurulma aşamasında. Onlar da bu birliğe müracaat edecekler. Onun haricinde Avrupa'da temsil açısından da jeopark tüzüğünün ve jeopark birliğinin önemi var. Jeopark alanı her iki ilçeyi kapsamasına rağmen Kula önem arz ettiğinden Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün girişimleriyle merkezin Kula olmasına karar verildi" diye konuştu.

İletişim binası için yer tespiti yapıldı

Birlik tüzüğünün onaylanmasının ardından Jeopark Belediyeler Birliği'nin iletişim merkezinin kurulacağını da sözlerine ekleyen Açıkdil, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile yapılan görüşmelerde, iletişim ve çalışma binasının yer tespitinin yapıldığını kaydetti.

Kategori : Güncel
Tarih : 3/10/2015 10:14
Hit : 2050




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 13

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I