| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
MANİSA'NIN MALI BÜYÜKŞEHİR'DE KALDI
MANİSA'NIN MALI BÜYÜKŞEHİR'DE KALDI
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün'ün kamu menfaatini gözeterek, meclisten ihaleye girme yetkisi istediği, ancak AK Parti grubunun uzun süre yetki vermemek için direttiği Adliye arkasındaki arsanın satışı, izale-i şüyuu yoluyla gerçekleştirildi.
Arsa, 45 milyon lira bedelle Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak, Manisa'nın malının Manisa'da kalması sağlandı. Satışa katılan diğer mülkiyet sahipleri de, arsanın Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmasını büyük sevinçle karşıladılar.

Manisa Yunusemre ilçesine bağlı Uncubozköy Mahallesi Adliye Sarayı arkasında bulunan arsanın, izale-i şüyu yoluyla satışı, Manisa 2.Sulh Hukuk Mahkemesi, satış memurluğu tarafından, 29 Nisan Çarşamba günü saat 10.00'da gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün pey sürme yetkisiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin de yer aldığı ihaleye Katal İnşaat, Emin Holding Şirket Gruplarından Adav AVM İnşaat'ın katıldığı açık arttırmada, kıyasıya bir rekabet yaşandı. İzale-i şüyuu yoluyla gerçekleştirilen satışta diğer mülkiyet sahipleri de hazır bulundu. Yapılan açık arttırma sonucu arsa, 45 milyon lira bedelle Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı.

Manisalıları sevindiren sonuç

İhaleyi takip eden mülkiyet sahipleri, arsanın Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasını büyük sevinçle karşıladı. Böylesi güzide bir alanın Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde kalmasına ve Büyükşehir Belediyesi'nce değerlendirilecek olmasına çok sevinen mülkiyet sahipleri, Başkan Ergün'e teşekkür ederek, ihale sonucunu alkışlarla kutladılar.

Meclis'te konu uzun süre tartışıldı

Uncubozköy Mahallesi Adliye Sarayı arkasındaki 26 bin metrekaresi Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplam 41 bin 200 metrekarelik arsa, izale-i şüyuu yoluyla satışa çıkarıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nden ihaleye katılabilme ve pey sürebilme yetkisi istemiş ve konu uzun süre komisyona havale edilerek, AKP Grubu tarafından ötelenmişti. Hatta İmar Komisyonu Başkanı AKP'li Can Mercül, arsanın satışı konusunda Başkan Ergün'e ithamlarda bulunmuştu. 2014 yılı Eylül ayı meclisinde gündeme gelen konu, Aralık toplantısında neticeye bağlanmıştı.

Sonu Beyazfil gibi olmadı

Gelinen noktada arsanın Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasıyla birlikte Manisa'nın malı da Manisa'da kalmış oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün kamu yararını gözeterek, satış ihalesine katılmış olmasını olumlu karşılayan Manisalılar, kentin merkezindeki Beyazfil'in göz göre göre gitmesinin ardından böylesi önemli bir alanın da Manisa dışından birine gitmemiş olmasının sevincini yaşadıklarını ifade ettiler. Manisalılar, söz konusu alanın Manisa'ya kalmış olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdiler.

Kamu menfaatini gözettik

Arsanın artık Manisa'nın olduğunun tescillendiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Meclisimizde uzun süre ihalesine girmek için yetki almayı beklediğimiz, en sonunda da aldığımız yetkinin ardından girdiğimiz ihalede, Uncubozköy Mahallesi'ndeki 41 bin metrekarelik arsa, Manisa'nın malı oldu. 45 milyon TL bedelle bu alanı Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak biz aldık. Kamunun menfaatini gözeterek bu yetkiyi meclisimizden istemiştik. Çok şükür Manisa'nın malı Manisa'da kalmış oldu. Manisa'mız ve hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.







Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 5/3/2015 13:47
Hit : 1889




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 120

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I