| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ
EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ
Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, eğitimcilere karşı son günlerde gerçekleştirilen şiddet olaylarını kınadığını ve eğitimcilere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili sendika binasında bir basın açıklaması yapan Sofuoğlu, "Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son günlerde yaşanan şiddet olayları eğitim çalışanları olarak bizleri derinden üzerken, endişelerimizi daha da artırmıştır. Bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorunu, en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir. Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen kayıtsızlık oldukça düşündürücü ve aynı zamanda vahimdir." dedi.

ALO 147 ŞİDDETİN DİĞER BİR AYAĞI

Öğretmenlere yönelik farklı şekillerde şiddet uygulandığını kaydeden Sofuoğlu şunları söyledi:
"Öğrencilere yönelik disiplin kurallarının esnetilmesi, alınan disiplin tedbirlerinin uygulanmaması, öğretmene yönelik öğrenci merkezli şiddetin en temel nedenlerinden biri olarak görülmelidir. Ayrıca, Alo 147 hattı vasıtasıyla öğretmenlerin kimi zaman belirsiz kişilerce mesnetsiz bir şekilde şikâyetlerle soruşturmalara tabi tutulması, şiddetin bir diğer ayağını oluşturmaktadır. Maalesef artık eğitim çalışanları yönetici, amir, veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın savunmasız kalmaktadır. Caydırıcı hiçbir önlemin alınmamış olması da olayların fasılasız sürmesine, mesleğin itibar kaybına uğramasına sebep olmaktadır. Bu türden şiddet hadiseleri öğretmenlerin ruh dünyasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmakta; mesleğe ilişkin güvenlerini kaybederek, mesleki verimliliklerinin düşmesine neden olarak eğitimin niteliğine de doğrudan etki etmektedir. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesini, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesini gerektirmektedir."

Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti kınadıklarının altını çizen Sofuoğlu, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet etti.
Görevlerini hakkıyla yapan eğitimcilerin, maruz kaldıkları şiddet asla kabul edilemez olduğunu dile getiren Sofuoğlu, "Çocuklarımızı eğitmekten, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan eğitimcilerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır." dedi.

Kategori : Eğitim
Tarih : 5/8/2015 11:59
Hit : 2010




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 11

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I