| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Salihli TSO'dan, Kula'da 50 kişiye Girişimcilik Kursu
Salihli TSO'dan, Kula'da 50 kişiye Girişimcilik Kursu
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'u makamında ziyaret eden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Kula'da belediye ile koordineli olarak iki ayrı sınıfta KOSGEB girişimcilik kursu açma konusunda karar aldı.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli'den sonra üyelerinin bulunduğu bir diğer ilçe olan Kula'da da KOSGEB girişimcilik kursu açacak. Bu konuda ortak mutabakat sağlamak üzere Kula Belediyesi'ni ziyaret eden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Başkan Hüseyin Tosun ile görüşerek, iki ayrı sınıfta toplam 50 kişiye 9'ar gün süren kurs verilmesi konusunda görüş birliğine vardı.

Kula Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan ile Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı'nın da yer aldığı görüşmede Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yerel yöneticilerin küçük ilçelerde en büyük sorunlarının istihdam yaratmak ve göçü önlemek olduğunu ifade etti. Yüksel, Salihli'de bugüne kadar 10 girişimcilik eğitimi düzenlediklerini, 284 kişinin sertifika aldığını, bunlardan 45'inin kendi işyerini açarak yanında yeni elemanlar istihdam ettiğini belirtti.

Yetki alanları olan Kula ve Selendi'den de kurs konusunda talepler almaya başladıklarını kaydeden Yüksel, şunları söyledi:
"Yeni girişimcilerin yetiştirilmesi konusuna büyük önem veriyoruz. Üyelerimizden Kula ve Selendi'de de kurs açma talebi gelince buna kayıtsız kalamadık. KOSGEB'in hibe desteğini 30 bin TL'den 50 bin TL'ye çıkarması, krediyi de 70 binden 100 bin TL'ye çıkarması üzerine kurs talepleri çoğaldı. Selendi'de 26 Ocak'ta bir, ilerleyen haftalarda 2 kurs daha açacağız. Kula'da da yoğun bir talep olduğunu öğrendik. Burada da biri 28 Ocak'ta, diğeri de Mart başında olmak üzere iki ayrı kurs açacağız. Bu eğitimlerde İş-Kur da bize partnerlik yapacak ve kursiyerlere günlük 20 TL'lik ödeme yapacak. Mülakatta seçilen kursiyerler hem iş kurmanın inceliklerini öğrenecek, hem de 9 gün boyunca 180 TL kazanacak. Bize bu tür talepler geldiği sürece gençlerimize Salihli'de olduğu gibi, Kula ve Selendi'de yeni kurslar açmaya devam edeceğiz." dedi.

Kula'da iş potansiyelinin çok düşük olduğunu ve iş sahası olmadığı için Kula'dan göç yaşandığını anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli TSO'nun girişimcilik kursu açmasının ilçe için önemli olduğunu ifade etti. Belediye'ye 180 kişinin girişimcilik kursu için başvuru yaptığını belirten Tosun, yeni iş sahalarının açılması ve nüfus göçünün önlenmesi konusunda önemli bir yol olan yeni girişimleri desteklemek gerektiğini kaydetti. İşsizliğin yüksek oranlarda olduğunu, her gün iş başvurusu için belediyeye pek çok kişinin geldiğini belirten Tosun, çözüm konusunda tıkandıklarını, ilçe genelinde iş imkanlarının sınırlı olduğunu anlattı.
Tosun, Salihli TSO'nun kurslarında 50 kişinin eğitim görmesini, bunlardan en az 10-15  kişinin yeni iş kuracak olmasını çok önemsediklerini sözlerine ekledi.



Kategori : Ekonomi
Tarih : 1/15/2016 22:47
Hit : 2613




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 33

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I