| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SELENDİ, MARKA İLÇE OLMAK İÇİN HIZLA İLERLİYOR
SELENDİ, MARKA İLÇE OLMAK İÇİN HIZLA İLERLİYOR
Selendi Turizm ve Tanıtma Konseyi'nin, Kaymakam Yasin ortakçı başkanlığında 16 kişiden oluşan İlçe Yürütme Kurulu, ilçeyi marka şehir yapmak için toplantılarına ara vermeden devam ediyor.
Köklü bir tarihe sahip, Lidyalılar'ın para bastıkları ilk darphaneyi kurduğu yer diye bilinen Selendi, kabuğunu kırmak için el birliği içinde çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. Turizm kenti ilan edilen Manisa'nın lokomotif ilçelerinden biri haline gelmeyi hedefleyen Selendi'de, Turizm ve Tanıtma Konseyi üyeleri Kaymakam Yasin Ortakçı başkanlığında İlçenin turizm potansiyelini 5. kez masaya yatırdı. Selendi İlçe Kütüphanesi tarafından hazırlığı yapılan toplantı öncesi kurul üyeleri, Kaymakam Ortakcı tarafından başlatılan "Selendi kitap okuyor" projesi kapsamında 10 dakika kitap okudu. Ardından konuşan Kaymakam Yasin Ortakcı, "Selendi, Manisa'nın en uzak ilçesi. Halkı ve kültürüyle mütevazı bir yaşam sürüyor. Tarihi değerleri, eserleri olmasına rağmen bu zaman kadar gün yüzüne çıkmamış. Bizler bunları gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz. Amacımız Selendi'ye bir şeyler kazandırmak, Selendi'nin
kaderini değiştirmek" dedi.

Yürütme kurulu, bundan sonra toplantıların ilçenin tarihi ve kültürel eserlerinin bulunduğu bölgelerinde yapılması, bu bölgelerin herkes tarafından bilinmesinin sağlanması, Selendi ile bağlantısı olan Ankara - İzmir karayolunda tanıtıcı tabelalar asılması, burada üretilen yerli mallarını tanıtıcı festivaller düzenlenmesi, ilçede görev yapan gazeteciler aracılığı ile tanıtıcı haberler yapılmasına destek verilmesi gibi konuları görüştü.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 4/26/2013 23:27
Hit : 2541




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 306

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.03 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I